Office Hotel
Terug naar blog 22 08 2018

Roderick: “De ‘cloud’ moet het leven makkelijker maken, niet ingewikkelder. Daarom hebben wij Cloud Life opgericht”

Iedereen kent tegenwoordig de term ‘de cloud’. Moet je als bedrijf niet iets met ‘de cloud’? Het is toch veiliger, sneller, goedkoper en beter? Roderick Claassen en Youri de Kloe zijn de oprichters van Cloud Life. Na gezamenlijk meer dan 30 jaar werkervaring in de IT op Enterprise niveau te hebben opgedaan voor de top 10 van grote bedrijven in Nederland, helpen zij nu het MKB bij de transitie naar werken in ‘de cloud’.
 
Werken in ‘de cloud’ is voor sommige ondernemers een ongrijpbaar begrip. Wat doet Cloud Life precies?
Roderick: “Iedereen kent tegenwoordig de term ‘de cloud’. En onbewust gebruikt iedereen dit ook al. Van de opslag van foto’s op je iPhone tot je Gmail-account. Maar moet je als bedrijf niet iets met de cloud? Dat vragen steeds meer ondernemers zich af, en terecht! Wij helpen het MKB en MKB+ van Nederland bij de transitie naar werken in ‘de cloud’, zodat zij hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren en doelen makkelijker behalen, terwijl ze ook nog eens prettiger samenwerken met collega’s en externe partijen.
 
Jullie stomen bedrijven klaar voor de toekomst. Kun je dit wat concreter maken?
Roderick: “Wij geven bedrijven advies over bijvoorbeeld de nieuwe AVG-regelgeving, hoe zij kunnen besparen op hun IT kosten en hoe afdelingen efficiënter kunnen samenwerken. Hieraan koppelen wij de nieuwste technologieën. In ons eerste jaar hebben wij onder andere Tony’s Chocolonely, Awakenings, Gemeente Lisse, Hillegom & Teylingen, Savant Zorg en De Goudse Verzekeringen geadviseerd.”
 
Jullie werkten voor de top 10 van grote bedrijven in Nederland. Vanwaar de stap naar een eigen onderneming?
Youri: “De afgelopen 15 jaar hebben wij voor Microsoft (Partners) gewerkt. We adviseerden grote bedrijven zoals Heineken, HEMA, Shell, Holland Casino, ING en Defensie op het gebied van IT-oplossingen. In ons groeipad van junior naar consultant naar teamleider en uiteindelijk manager, hebben wij alle kneepjes van het vak geleerd. Wij zagen dat het MKB en MKB+ onverdiend over het hoofd worden gezien en dat er behoefte is aan consultancy voor een midsize tarief. Voor die doelgroep bieden wij nu een oplossing, waarbij het uitgangspunt is dat de inzet van techniek alleen optimaal kan werken als de gebruiker het optimaal begrijpt. Daarom zorgen wij ervoor dat gebruikers en beheerders training krijgen nadat wij iets opleveren. Adoptie workshops, snelle start gidsen en diepgaande trainingen bijvoorbeeld. De ‘cloud’ moet het leven makkelijker maken, niet ingewikkelder. Daarom hebben wij Cloud Life opgericht.”

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen in jullie branche?
Youri: “Het optimaal benutten van de techniek in de dagelijkse werkzaamheden door bedrijven. Veel bedrijven denken dat zij nadat zij de keuze voor de juiste techniek hebben gemaakt en de implementatie is voltooid, de nieuwe situatie ‘staat’. Zelfs implementatie en consultancy bedrijven denken dit, terwijl het laten landen van de technologie en het vormen van een nieuwe werkwijze binnen een organisatie zo belangrijk zijn. Daarom zorgen wij voor training.”
 
Waarom hebben jullie voor Office Hotel Haarlem gekozen om kantoor te houden?
Roderick: “Wij kennen een aantal huurders van Office Hotel en kenden het concept dus. De goede faciliteiten die Office Hotel biedt voor een goede prijs spraken ons aan. Daarnaast is de ligging gunstig, Office Hotel Zuid is gemakkelijk te bereiken, het ligt vlakbij het centrum van Haarlem, en er is een diversiteit aan huurders. Wij zijn erg tevreden.”
 
Hebben jullie - als afsluiter - nog een tip voor andere ondernemers?
Roderick & Youri: “Focus op wat jou energie geeft, op jouw drijfveer, dan komt de rest vanzelf!”

Nieuwsgierig geworden naar wat Cloud Life voor jouw bedrijf kan betekenen? Meer informatie over Cloud Life vind je op de website. Wil jij ook je verhaal doen in deze rubriek? Stuur ons dan een mail.
 

Office Hotel Haarlem

Office Hotel Haarlem is een all-in kantorenconcept waar je als ondernemer vanaf €295,- per maand over een eigen kantoor beschikt. We bieden kantoorruimtes aan in combinatie met een all-in service pakket, zodat jij je alleen nog bezig hoeft te houden met de inrichting van je kantoorruimte en je daarna kunt focussen op je core business. Office Hotel verzorgt onder andere de algemene ruimtes, een supersnelle internetverbinding en nog veel meer! Je vindt onze bedrijfsverzamelgebouwen op drie locaties: één in Haarlem Zuid (naast de Haarlemmerhout), één direct naast Centraal Station van Haarlem en één direct naast alle uitvalswegen, namelijk in Haarlem Oost. Spreekt het concept je aan en wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding.