Office Hotel
Terug naar blog 21 03 2018

De voordelen van een vaste werkplek als ZZP’er

Veel ZZP'ers en freelancers werken vanuit huis. Contacten leggen en netwerken is vanuit huis echter lang niet altijd ideaal. Bovendien ligt afleiding op de loer. Je kunt daarom overwegen een werkruimte te huren. Je hebt dan een eigen vaste werkplek waar je gasten kunt ontvangen, wel zo professioneel. Er zijn meer voordelen, we zetten ze voor je op een rijtje.

Efficiënter werken

Als je thuiswerkt ligt afleiding op de loer. De stapel was die nog gedaan moet worden of familieleden die aandacht vragen.. Dat zorgt ervoor dat jij minder effectief aan het werk bent. Een werkruimte huren kan je helpen efficiënter te werken. Bovendien is het als zelfstandige zo gemakkelijker om werk en privé gescheiden te houden.

Een dynamische werkomgeving

Je hebt het als ZZP’er wellicht al gemerkt: thuiswerken zorgt al snel voor sleur. Een nieuwe, dynamische werkomgeving die je kunt inrichten zoals jij wilt, bevordert de creativiteit. En vernieuwing en ontwikkeling helpen jouw onderneming vooruit.

Samenwerken met andere ondernemers

Voor een zelfstandige zonder personeel of als freelancer is het contact met andere ondernemers erg belangrijk. De meeste opdrachten komen immers binnen door te netwerken. In een bedrijfsverzamelgebouw zoals Office Hotel Haarlem, ontmoet je gemakkelijk andere ondernemers. Je kunt een beroep doen op elkaars netwerk of schakel je buurman eens in als sparringpartner. Voorbeeldje: je kunt als tekstschrijver samenwerken met de webdesigner aan een website voor een klant of als PR-bureau de fotograaf in het kantoor naast je inhuren om foto's te maken tijdens een event. Welke kansen zie jij voor jouw bedrijf?

Alle faciliteiten die je als ondernemer nodig hebt

Veel zelfstandigen werken in cafés of andere horecagelegenheden. Echter is dit niet voor iedereen de beste optie. Het kan er immers erg rumoerig zijn. Huur je een kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw, dan kun je vaak gebruikmaken van de faciliteiten daar. Denk aan vergaderzalen en professionele ontvangstruimtes. Wel zo fijn wanneer je een afspraak hebt met een (potentiële) klant. Natuurlijk is het werken in een café relatief goedkoop, maar heb je al die drankjes en hapjes die je neemt weleens bij elkaar opgeteld? Dat tikt ook aan.

Office Hotel Haarlem

Een bedrijfsverzamelplek waar je een kantoorruimte kunt huren, kan dus uitkomst bieden voor ZZP’ers en freelancers. Bij Office Hotel Haarlem huur je al vanaf 22 m² een kantoorruimte. Je kunt gebruikmaken van gezamenlijke faciliteiten (o.a. vergaderzalen en een bedrijfskantine bij Office Hotel Haarlem Oost) en diensten zoals glasvezel internet. Ideaal voor de startende ondernemer of wanneer je jouw kantoor aan huis ontgroeit. En als je bedrijf groeit kun je zonder problemen doorstromen naar een grotere ruimte. Office Hotel Haarlem heeft drie locaties: Station, Oost en Zuid. 
 


Uitgelicht: ruime kantoor unit op een groene locatie in Haarlem-Zuid

Op zoek naar een (nieuwe) werkplek voor je bedrijf? Bij Office Hotel locatie Zuid hebben we momenteel een mooie kantoorruimte beschikbaar. Deze bevindt zich op de bovenste (vierde) verdieping van het bedrijfsverzamelpand en biedt uitzicht over de Haarlemmerhout. Met een oppervlakte van 126  is er voldoende ruimte om te werken, vergaderen en brainstormen. Extra fraai: het dakterras waar je met het hele team kunt lunchen bij mooi weer. En heb je een afspraak met een klant? Restaurant Dreefzicht bevindt zich naast het Office Hotel. Kennismaken? Bel (023 541 11 44) of mail ons gerust voor een rondleiding.

Bedrijfsverzamelgebouw Office Hotel Zuid

Lees ook: